O meni

Moje putovanje u svet dekupaža

Ne mogu da se setim kada sam prvi put ugledala predmet ukrašen ovom tehnikom. Kao da sam, na neki način, oduvek živela sa njom, a nisam.

Dekupaž nije nova tehnika. Koreni joj sežu duboko, vekovima u prošlost i miljama daleko. Mnogo toga je i napisano o dekupažu.

Odakle baš dekupaž? Ne umem da crtam, a oduvek su mi se dopadali ukrasni predmeti, pogotovo ako su na sebi nosili tragove patine. Dekupaž mi je, između ostalog, ispunio i tu želju - kreativna sam u stvaranju svojih predmeta koji su novi, a izgledaju kao da su tu već mnogo godina.

Sa radošću sam pohađala radionice dekupaž-tehnike. Svaka je donosila nešto novo, suočavala me sa nizom pokušaja i rezultirala mnoštvom novih ideja.

Mnogi se danas bave dekupažom kao hobijem. Hodam njihovim putem, divim se njihovim radovima, a neke od njih posmatram i kao svoje uzore.

Moje putovanje u svet dekupaža počelo je pre pet godina. No, to je  jedno sasvim posebno putovanje, čija radost nije u stizanju, već u samom putu - samoosmišljavanja i otkrivanja, putu kojem čovek daje delić sebe i gde ostavlja deliće svoje - duše.

S